• Steven Weinberg
  • Allan Sandage
  • Andrew Wiles
  • Charles Townes
  • Edward Witten
Понеделник, Август 31, 2015
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Национални, Регионални и Локални натпревари по физика

Зимска Астрономска Школа XVII

There are no translations available.

CKForms Error Message :
Form 's astronomijazimskaskola' not found !!!

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! ( 02.03.2015 )

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (02.03.2015 год.)
 
Се известуваат учениците и нивните ментори дека регионалните натпревари по физика за учениците од основните и средните училишта ќе се одржат на:

04.04.2015 година со почеток од 10 часот.

Републичкиот натпревар по физика за учениците од средните училишта ќе се одржи на:

25.04.2015 година со почеток од 10 часот.

Републичкиот натпревар по физика за учениците од основните училишта ќе се одржи на:

16.05.2015 година со почеток од 10 часот.

Доплнителни информации во врска со учеството на регионалните натпревари ќе бидат објавени во текот на неделава. 

Конечни резултати од општинските натпревари по физика 2015 год. за средно образование.

Се известуваат учениците и нивните ментори дека според резултатите постигнати на општинските натпревари по физика, за учениците од средните училишта, пласман на регионалниот натпревар обезбедуваат сите ученици кои имаат освоено НАЈМАЛКУ 20 бодови.

Задачи и решенија на задачите од општинските натпревари по физика за учениците од средните училишта.

Прва година средно образование.

Втора година средно образование.

Трета година средно образование.

Четврта година средно образование.

 
Со почит
ДФРМ
 

 

Известувања !

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (26.02.2015 год.)
 
Регионалниот натпревар за учениците од основните и средните училишта во Република Македонија ќе се одржи во сабота на 4.4.2015 година со почеток во 10 часот.

Информација за местата на одржување за сите пет региони и дополнителни информации во врска со натпреварите ќе бидат објавени на веб страната на ДФРМ во текот на наредните денови.

Со почит

ДФРМ


ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (23.02.2015 год.)
 
 
Се известуваат учениците и нивните ментори дека според резултатите постигнати на општинските натпревари по физика, пласман на регионалниот натпревар обезбедуваат сите ученици кои имаат освоено НАЈМАЛКУ 20 бодови. Датумот и местата на одржување на регионалните натпревари дополнително ќе бидат објавени.

Со почит
ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (22.02.2015 год.)
Задачи/решенија за основно образование

Деветто одделение 

Со почит

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ !  ( 19.02.2015 год. )

 Известување за менторите од основните училишта за училиштето во кое ќе се одржат општинските натпревари по физика, за координаторите во секоја општина како и за составот на општинските комисии. 

 Општинските натпревари по физика за основните училишта ќе се одржат во сабота 21.02.2015 година со почеток од 10 часот. 

Превземи го известувањето за менторите од основните училишта

 Известување за менторите од средните училишта за училиштето во кое ќе се одржат општинските натпревари по физика, за координаторите во секоја општина како и за составот на општинските комисии. 

 Општинските натпревари по физика за средните училишта ќе се одржат во сабота 28.02.2015 година со почеток од 10 часот. 

 Превземи го известувањето за менторите од средните училишта

ИЗВЕСТУВАЊЕ !  ( 06.02.2015 год. )

Продолжување на рокот за пријавување на ученици за општинските натпревари по физика

Рокот за пријавување на ученици од основните и средните училишта за општинските натпревари по физика се продолжува до 16.02.2015 година.

Училиштата намерата за учество на Општинските натпреварите задолжително треба да ја пријават до Претседателот на Комисијата за натпревари на ДФРМ д-р Ламбе Барандовски  најдоцна до 16.02.2015 година на електронската адреса  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Известување за менторите за начинот на одржување на Општинските натпревари за основните и средните училишта.

Превземи го известувањето за менторите за начинот на одржување на општинските натпревари 2015 год.

Теми на кои ќе се натпреваруваат учениците на општинските, регионалните и државниот натпревар по физика.

Превземи ги темите за натпреварите по физика 2015 год.

Табела за пополнување на резултатите од општинските натпревари.

Превземи ја табелата за пополнување на резултатите

Задачи од изминати регионални и републички натпревари ( 10.02.2015 )

There are no translations available.

Почитувани посетители !

Слободно од нашата веб страница можете да ги превземете задачите соодветно и нивните решенија од претходните регионални и републички натпревари, кои се класифицирани по години.

Соодветно со едноставен клик врз еден или повеќе на некој од линковите наведени подоли можете да ги превземете соодветните задачи или решенија за истите:

Регионални натпревари:

Година на одржување: 2011 год. ( 44-ти регионален натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За основно образование

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.

 

Година на одржување: 2012 год. ( 45-ти регионален натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За VII одделение

За VIII одделение

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.

 

Година на одржување: 2013 год. ( 46-ти регионален натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За VII одделение

За VIII одделение

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.

 

Година на одржување: 2014 год. ( 47-ми регионален натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За VIII одделение

За IX одделение

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.

Републички натпревари:

Година на одржување: 2011 год. ( 54-ти републички натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За основно образование

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.

 

Година на одржување: 2012 год. ( 55-ти републички натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За VII одделение

За VIII одделение

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.

 

Година на одржување: 2013 год. ( 56-ти републички натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За VII одделение

За VIII одделение

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.

 

Година на одржување: 2014 год. ( 57-ми републички натпревар )
Задачи/решенија за основно образование

За VIII одделение

За IX одделение

 

Задачи/решенија за средно образование

I-ва год.

II-ра год.

III-та год.

IV-та год.


Со почит

ДФРМ

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 3

<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>